Take a fresh look at your lifestyle.

BOGOLJUB KARIĆ: Sankcije EU protiv mene neosnovane, preduzeću pravne mere

Biznismen Bogoljub Karić saopštio je da je „sa velikim iznenađenjem“ saznao da se njegovo ime nalazi na sankcionom spisku Evropskog Saveta.

„Prošlo je dve godine od završetka građevinskog projekta u Belorusiji koji smo dobili na međunarodnom konkursu koji se pominje je u obrazloženju kao ‘primer saradnje slovenskog sveta’. Kako se razlozi sa stavljanje na sankcioni spisak temelje na nacionalnoj pripadnosti i ničim dokazanim navodima novinskih članaka nereferentnih medija (od kojih su pojedini već izgubili spor po tom predmetu) smatram da nema nikakvih osnova za sankcije i preduzeću pravne mere za njihovo ukidanje“, saopštio je Karić.

U službenim glasniku EU objavljena je odluka Saveta Evropske unije da uvrsti Karića na listu osoba pod „restriktivnim merama“, a kao obrazloženje se navodi bliskost sa režimom predsednika Belorusije, Aleksandra Lukašenka.

Kako se navodi u odluci, EU smatra da su kompanije povezane sa Karićem dobile povlašćen tretman pod režimom Lukašenka, uključujući poreske olakšice i zemljište za razvoj nekretnina, zahvaljujući bliskim vezama sa beloruskim predsednikom i ljudima iz njegove sredine.

Za Karića se navodi da podržava Lukašenkov režim i ima koristi od njega.

Чланак BOGOLJUB KARIĆ: Sankcije EU protiv mene neosnovane, preduzeću pravne mere се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: