Take a fresh look at your lifestyle.

BAKIR JE PLATIO CENU! Srpska želi da bude deo Srbije, nema dokaza da je BiH uvela sankcije Rusiji!

Srbi u Republici Srpskoj su pokazali da su veliki Srbi. Ogromna želja većine, u to sam apsolutno ubeđen, jeste da republika Srpska ne treba da bude nezavisna, već deo Srbije, što je jedino prirodno i normalno, rekao je dr Rajko Petrović sa Instituta za evropske studije, govoreći u emisiji Reč na kanalu Rezervni položaj. 

On je do detalja objasnio komplikovan izborni sistem u BiH, posebno onaj koji se tiče izbora članova Predsedništva BiH u koje ulaze po jedan predstavnik Srba, Bošnjaka i Hrvata, te kako Bošnjaci, koristeći izborni sistem, svaki put od 2006. godine uspevaju da član predsedništva ispred Hrvata bude zapravo drugi član ispred Bošnjaka, a da je samo „nominalno Hrvat“. Međutim, prema njegovim rečima, zbog tih izbornih manipulacija, ovoga puta je Bakir Izetbegović platio cenu, te je umesto njega za člana predsedništva ispred Bošnjaka došao Denis Bećirović. 

– Sa Denisom Bećirovićem kao članom predsedništva BiH umesto Bakira Izetbegovića nećemo dobiti ništa novo, mada je forma drugačija. Bećirović je profesor, doktor nauka, nema afera, mlad, međutim kada je reč o navodnom učešću Srbije u građanskom ratu u BiH, kada je reč o prirodi Republike Srpske, kada je reč o Srebrenici i slično, tu nema nikakve razlike između njega i Bakira. Denis Bećirović smatra da je Republika Srpska genocidna tvorevina, da je Srbija izvršila agresiju na BiH, da je dužna da plati ratnu odštetu, da se u Srebrenici desio genocid, da BiH treba da bude unitarna, centralizovana država – kazao je Petrović.

Govoreći o izborima za predsednika Republike Srpske istakao je da prema dosad ponovo prebrojanim glasovima Milorad Dodik sigurno pobeđuje. Petrović je rekao da ne može da kaže da su Jelena Trivić i opozicija prozapadni, ali da su počinili neke greške. Po njemu, najveća greška Trivićeve bila je sastanak sa Kristijanom Šmitom, kojeg Dodik sa druge strane naziva „nemačkim turistom“. 

– Sastanak Trivićeve sa Šmitom je velika greška, i mislim da je na talasima toga Dodik uspeo da ostvari pobedu, što govorim na osnovu prebrojanog do sada. Dodik tu nema dileme, on će jednostavno reći: „za mene je Kristijan Šmit nemački turista“ – ukazao je Petrović.  

Чланак BAKIR JE PLATIO CENU! Srpska želi da bude deo Srbije, nema dokaza da je BiH uvela sankcije Rusiji! се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: