Take a fresh look at your lifestyle.

BAJDEN PORUČIO: Zabrinut sam jer Putin nema izlaz, ne znam šta ćemo učiniti u vezi sa tim

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je zabrinut što ruski predsednik Vladimir Putin „trenutno nema izlaz, a ja pokušavam da shvatim šta ćemo učiniti u vezi s tim“.

Bela kuća je ranije opisala Putinov govor na Dan pobede u Moskvi kao „reviziju istorije koja je poprimila oblik dezinformacija“.

Sovjetska pobeda u Drugom svetskom ratu stekla je skoro religijski status u Rusiji pod Putinom, koji se pozivao na sećanje na „Veliki domovinski rat“ tokom onoga što naziva „posebnom vojnom operacijom“ u Ukrajini. Zapadne zemlje smatraju da je to lažna analogija za opravdanje ničim izazvane agresije na Ukrajinu.

Bajden je u ponedeljak potpisao zakon koji omogućava ubrzanje slanja vojne opreme Ukrajini, reaktivirajući zakon iz Drugog svetskog rata.

„Ukrajinci se svakodnevno bore za život“, rekao je Bajden u Ovalnom kabinetu, dodajući: „Ta borba je skupa, ali bi popuštanje pred agresijom bilo još skuplje“.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu Bajdenova administracija uputila je Kijevu vojnu pomoć od oko 3,8 milijardi dolara.

Slavija-info

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: