Take a fresh look at your lifestyle.

Austrijski ministar: Vučić prihvatio da migrante vratimo u Srbiju. Kada sam ovo prvi put objavio, cela NVO scena se obrušila: fašista, rasista, ultradesničar … Sada svi ćute…


Dosta je bilo – Kada sam ovo prvi put objavio pre godinu dana, cela NVO scena se obrušila: fašista, rasista, ultradesničar … Sada svi ćute. Baš kao i kada sam tuži DW.

Tada su sporili da će se migranti vraćati u Srbiju. Ismejavali činjenicu da je Srbija jedina zemlja na putu migranata od ulasku u Grčku pa do odredišta u Austriji i Nemačkoj, koja im je dala potvrdu da je Srbija ZEMLJA PRVOG ULASKA.

Pre godinu dana DJB je postavio pitanje ministru policije o migrantima. Srbija je do 2017.g dala preko 620.000 potvrda migrantima da traže azil.

Oni azil naravno ne traže u Srbiji, ali je Srbija jedina zemlja koja ja na ovaj način registrovala migrante i dala im potvrdu sa pečatom države Srbije. Znači migranti su prvo stigli u Grčku, pa preko Makedonije i Bugarske stigli u Srbiju, i onda im je Srbija dala potvrdu bez da od njih traži potvrdu od Makedonije ili Bugarske. Ispada da su u Srbiju migranti pali s neba.

Bez te potvrde iz Srbije, ni Hrvatska, ni Slovenija, ni Mađarska, ni Austrija in Nemačke ne bi pustila te migrante da uđu u njihovu zemlju. Zašto? Zato što ta potvrda služi kao osnov da one migrante koje ne žele, mogu da vrate u Srbiju.

Glavni razlog zašto Merkelova toliko podržava Vučića nije Kosovo i Metohija, već zato što u potpunosti prati njenu politiku za migrante.

Srbija i ceo Balkan polako postaju izvori jeftine radne snage. Kvalifikovana radna snaga beži u Nemačku i EU, nekvalifikovana radi za 200 evra u Srbiji. Polako nedostaje nekvalifikovane radne snage u Srbiji.

Nemačka i EU zdušno podržavaju ovu vlast.

Austrijski ministar na TV: Vučić prihvatio da migrante vratimo u Srbiju

– Ovo prvi put otkrivam. Kao ministar sklopio sam ugovor sa Srbijom, gde osobe koje dobiju negativan odgovor

Izvor: Saša Radulović