Take a fresh look at your lifestyle.

Aleksić: Samo jedinstvo opozicije ruši Vučića

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da „samo jedinstvo opozicije“ može dovesti do promene vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS-a i da građani zahtevaju jedinstven nastup, a da veruje da su toga svesni svi u opoziciji.

„Verujem da kandidat opozicije za predsednika Srbije može da uđe u drugi krug izbora, a tada je moguće da Vučić izgubi izbore. Podigla se energija naroda u Srbiji i ljudi su shvatili da je Vučić ranjen, što je pokazao i nedeljni referendum. Birači SNS su takođe shvatili da su prevareni. Stalno putujem po Srbiji i sve više njihovih birača mi govori da više nikada neće glasati za SNS“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je naveo da će izbori najverovatnije biti raspisani do 15. februara i da će opozicija do tada sigurno predstaviti kandidata za predsednika Srbije, liste kandidata za parlamentarne i beogradske izbore, kao i program koji će ponuditi građanima.

„Kada građani budu videli da imaju jasnu alternativu režimu Vučića i SNS-a, tada će sve biti  moguće. Mi ćemo ponuditi kompetentne i ozbiljne ljude i program u kojem ćemo jasno predstaviti kako ćemo posle promene vlasti Srbiju učiniti uređenom demokratskom državom u kojoj če se živeti mnogo bolje nego sada“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da će se 3. aprila, za kada su najavljeni izbori, rešavati sva važna pitanja u Srbiji – pravosuđe, Rio Tinto, cena goriva, razvoj poljoprivrede…

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da „svi parametri pokazuju da vlast gubi izbore u Beogradu“.

„Verujem da ćemo 3. aprila pobediti u Beogradu, ali da ćemo morati da branimo taj rezultat na biračkim mestima“, rekao je Aleksić.

„Ima vremena da stvorimo jedinstven front opozicije. Kada završimo dogovore u našoj koaliciji, pozvaćemo i ostale da probamo da sa njima napravimo što širi front“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je u toku „finalizacija dogovora“ o predsedničkom kandidatu koalicije koju čine Narodna stranka, SSP i DS.

„Ja jesam među ljudima čiji se rejting ispituje i rekao sam bez ikakvih kalulacija da sam spreman da budem kandidat za predsednika Srbije. Meri se rejting i stranačkih i nestranačkih kandidata. Narodna stranka nema crvenih linija oko kandidata i ako je u pitanju Zdravko Ponoš. Nije tu reč o ispunjavanju ličnih ambicija, nego je suština da kandidat bude onaj ko najviše može da ugrozi Vučića i ko može da bude prihvaćen od najšire zajednice“, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da je referendum o promenama Ustava Srbije pokazao da je Vučić „izgubio podršku svoje biračke mašinerije“, jer nije mogao da izvede sve svoje ljude na glasanje, iako su „po javnim preduzećima išli spiskovi“.

Aleksić: Samo jedinstvo opozicije ruši Vučića

Narodna stranka

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: